Låna 5000 kr inom några minuter

thumbnail

5000 kr är ingen stor summa pengar, men ibland nödvändig. Om man är i trångmål och i akutbehov av att låna 5000 kr, så känns det fånigt med krångla byråkrati genom att besöka banken.

Låna 5000 kr med smslån

Är man i akut behov av mindre lånebelopp, då finns alternativet smslån. Med ett Bank-id kan du snabbt ansöka, få besked och lån utbetalt samma dag. I vissa fall redan inom några minuter.

Hur mycket vill du låna?
Välj löptid
VÄLJ:
Visa fler lån

Varför låna 5000 kr?

Det kan kännas fånigt att genomgå en låneprocess för att låna ett så pass litet belopp. Men ansökningsprocessen för snabblån och smslån är så pass enkel, att om du bara har ett Bank-ID att logga in med så inhämtas de flesta uppgifter automatiskt. Du behöver i de flesta fall inte fylla i mer än önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Jämför detta med att ansöka ett större lån, där du måste redovisa för dina inkomst och kanske till och med lämna ett arbetsgivarintyg. Detta behövs inte när du lånar 5000 kr.

Högre ränta vid små lån

När man lånar pengar och beloppen är små, så blir ränta högre. I utbyte får du ett lån snabbt och kan lösa ditt tillfälliga likviditetsbehov. Lån utan UC har för det mesta direktutbetalning och vissa banker även via swishlån.

Så små lån som 5000 kr kräver ingen säkerhet och återbetalningstiden ligger brukliges mellan 1-3 månader (30-90 dagar).

Som med alla lån så ska man inte ta förhastade beslut. Det tillkommer ränta på lånet till dessa att det är helt återbetalt och missade inbetalningar kan leda till höga kostnader. Ett obetalt lån kan medföra både kostnader från inkasso och kronofogden och i slutändan bli ett väldigt dyrt lån.

Så även om du tycker att det känns riskfritt och löjligt att låna 5000 kr, så bör du vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Gå uppåt