Lån utan säkerhet

thumbnail

Söker du lån utan säkerhet?

Att  ansöka privatlån och låna pengar är vanligt och då är lån utan säkerhet den vanligaste formen av lån för privatpersoner. När man söker lån utan pant så går ansökningsprocessen snabbt. Det krävs inte lika många uppgifter som vid ett borgenslån eller pantlån.

Belopp:
Villkor:
  • Filter för:
  • Alla lån
  • Lån utan UC
  • Lån med betalningsanmärkningar
Visa fler lån

Du kan ansöka privatlån och låna utan säkerhet av de flesta kreditbolag, din egen bank och via onlinelån. De vanligast bankerna som lånar ut pengar utan pant, som hus eller bil, är Ikanobanken, Swedbank och Klicklån. När du söka lån utan säkerhet så krävs en inkomst. För privatlån utan säkerhet, krävs även Bank-Id och svenskt medborgarskap.

Ansöka lån utan säkerhet

Du behöver inte ordna fram ett lagfartsbevis eller upprätta pantbrev för att få ett lån utan säkerhet. Det räcker med ditt personnummer samt bevis på att du har någon sorts inkomst. Dina inkomstuppgifter kan banken se i en kreditupplysning.

Det finns banker som lånar ut upp till 1 miljon kronor utan säkerhet. Det vanligaste är dock att man lånar 10.000 kr och uppåt utan pantsättning.

Låna pengar utan säkerhet är enkelt

Det är enkelt att låna pengar utan säkerhet. Oavsett om det är ett lån utan UC eller banklån, så kallat, privatlån som du söker så går det snabbt och enkelt att ansöka.

Får du inte låna pengar utan säkerhet?

Har du provat ”överallt” men fått nej. Då kanske du ska titta på lån med betalningsanmärkningar. De har lägre krav för att få låna och inte heller där krävs säkerhet för att få låna. 

När man vill låna större lån, så krävs det att man har en inkomst. Lika stora krav finns oftast inte för smslån och snabblån som är lån utan UC. Där kan man låna pengar upp till 100 000 kronor utan deklarerad inkomst.

Håll utkik efter banker som har hög trafik och vill låna pengar till dig.

Låna enkelt pengar via privatlån hemifrån

lån utan säkerhetNär du vill låna pengar utan att lämna säkerhet, blancolån, så behöver du inte åka in till ett bankkontor.

Du ansöker det lånebelopp och den återbetalningstid du önskar online. I första steget så tas en kreditupplysning där banken kan se din inkomst. (Undrar du nu om det finns lån utan kreditupplysning?)

Ifall att du inte har en deklarerad inkomst så kommer de antingen att kontakta dig för att begära komplettering, eller ge avslag direkt på skärmen.

Användning av privatlån utan säkerhet

Lån som inte kräver säkerhet, eller konsumtionslån som det också heter, är den vanligaste formen av lån vi har i Sverige. Allt som krävs är en inkomst och en sund ekonomi.

Anledningen till att låneformen är så populärt är att det är ett flexibelt lån som är lätt att ansöka. Det krävs ingen borgen eller säkerhet för att låna pengar och ansökningsförfarandet går snabbt.

Ett lån utan säkerhet kan man använda till vad man vill. Det finns ingen fastighet eller egendom bunden till lånet, utan det utlånade kapitalet är fritt att använda till vad man vill. Om man ska köpa ett hus så kan man lämpligen använda ett lån till kontantinsats eller handpenning, ifall inget sparat kapital finns.

Det innebär att man inte behöver ett sparkapital för att skaffa bolån och köpta hus. De sista % kan finansieras med ett lån utan säkerhet. Om ett befintligt hus redan är fullbelånat så kan ett konsumtionslån kommaväl till pass vid husrenovering.

Ett så kallat konsumtionslån är ett lån utan säkerhet, som man oftast får använda till vad man vill, men du får inte glömma bort att alla lån ska betalas tillbaka tillsammans med ränta och kostnader. Var nog med att jämför de lån utan säkerhet som finns, innan du väljer ett lån. Med lägsta räntan på kontraktet så kan du spara många hundralappar, kanske till och med tusenlappar.

Amortering och löptid

När du lånar utan säkerhet, så bestämmer du vilket belopp du vill ansöka och när lånet ska vara återbetalt. Det kallas för amortering eller löptid. Under löptiden så återbetalar du varje månad ett belopp som avser amortering och ränta. Det finns stor flexibilitet i återbetalningen av ett lån.

Amorteringen ska vara regelbunden och vanligtvis så dras samma belopp varje månad från ditt bankkonto in till långivarens konto, via Autogiro.

Hur mycket du vill låna vet du säkert redan, men att bestämma amorteringstid kan vara svårare. Du vill betala så lite som möjligt varje månad, men även att lånet ska bli återbetalt så snabbt som möjligt.

Vanligast för lån som inte kräver säkerhet, är att man väljer en amoteringstid på 3 år. Tänk på att ju längre amorteringstid, desto mer kostnader tillkommer. Ränta tickar på det obetalade beloppet till dess att hela lånet är betalt.

Villkor för att låna

  • Myndig
  • Regelbunden inkomst
  • Sund ekonomi
  • Inget skuldsaldo
  • Ej föremål för utmätning

Populära banklån utan säkerhet

 
Gå uppåt