Lån utan säkerhet

thumbnail

Lån utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet är den vanligaste formen av lån. När man lånar utan säkerhet så går ansökningsprocessen snabbare. Man behöver inte ordna fram lagfartsbevis eller upprätta pantbrev. Det räcker med personnummer och bevis på att man har någon sorts inkomst. Det finns banker som lånar ut 1 miljon kronor utan säkerhet.

Belopp
Löptid
  • Filtrera
  • Välj enbart lån utan UC
  • Godkänner betalningsanmärkning
  • Lösa lån och skulder
Fler lån

Låna pengar utan säkerhet är enkelt

Det är enkelt att låna pengar utan säkerhet. Oavsett om det är ett lån utan UC eller banklån, så kallat, privatlån som du söker så går det snabbt och enkelt att ansöka.

När man vill låna större lån, så krävs det att man har en inkomst. De kraven finns oftast inte för smslån och snabblån som inte tar UC, där man kan låna pengar upp till 100 000 kronor utan deklarerad inkomst.

När du vill låna pengar utan att lämna säkerhet, blancolån, så behöver du inte åka in till ett bankkontor. Du ansöker det lånebelopp och den återbetalningstid du önskar online. I första steget så tas en kreditupplysning där banken kan se din inkomst. Ifall att du inte har en deklarerad inkomst så kommer de antingen att kontakta dig för att begära komplettering, eller ge avslag direkt på skärmen.

Användningsområden för lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet, eller konsumtionlån som det också heter, är den vanligaste formen av lån vi har i Sverige. Allt som krävs är en inkomst och en sund ekonomi. Anledningen till att låneformen är så populärt är att det är ett flexibelt lån som är lätt att ansöka. Det krävs ingen borgen eller säkerhet för att låna pengar och ansökningsförfarandet går snabbt.

Ett lån utan säkerhet kan man använda till vad man vill. Det finns ingen fastighet eller egendom bunden till lånet, utan det utlånade kapitalet är fritt att använda till vad man vill. Om man ska köpa ett hus så kan man lämpligen använda ett lån utan säkerhet till kontantinsats eller handpenning, ifall inget sparat kapital finns. Det innebär att man inte behöver ett sparkapital för att skaffa bolån och köpta hus. De sista % kan finansieras med ett lån utan säkerhet. Om ett befintligt hus redan är fullbelånat så kan ett konsumtionslån kommaväl till pass vid husrenovering.

Ett så kallat konsumtionslån får man som fast använda till vad man vill, men du får inte glömma bort att alla lån ska betalas tillbaka tillsammans med ränta och kostnader. Var nog med att jämför de lån utan säkerhet som finns, innan du väljer ett lån. Med lägsta räntan på kontraktet så kan du spara många hundralappar, kanske till och med tusenlappar.

Amortering och löptid

När du ansöker ett lån så bestämmer du vilket belopp du vill låna och när lånet ska vara återbetalt. Det kallas för amortering eller löptid. Under löptiden så återbetalar du varje månad ett belopp som avser amortering och ränta. Det finns stor flexibilitet i återbetalningen av ett lån. Amorteringen ska vara regelbunden och vanligtvis så dras samma belopp varje månad från ditt bankkonto in till långivarens konto, via Autogiro.

Hur mycket du vill låna vet du säkert redan, men att bestämma amorteringstid kan vara svårare. Du vill betala så lite som möjligt varje månad, men även att lånet ska bli återbetalt så snabbt som möjligt. Vanligast är att man väljer en amoteringstid på 3 år. Tänk på att ju längre amorteringstid, desto mer kostnader tillkommer. Räntan tickar på det obetalade beloppet till dess att hela lånet är betalt.

Villkor

  • Myndig
  • Regelbunden inkomst
  • Sund ekonomi
  • Inget skuldsaldo
  • Ej föremål för utmätning

Populära lån utan säkerhet

Gå uppåt