Billigaste lånet

Hur man hittar billigaste lånet?

Du kanske undrar om det finns billiga lån utan uc? Och nej det gör det ju faktiskt inte. Om man ska jämföra lån för att hitta det billigaste lånet som inte kräver säkerhet, så är det privatlån och blancolån som gäller. Vilken bank är då bäst? De absolut billigaste lånen är förvisso bolån, men många har inte en fastighet att belåna.

Bolån är det billigaste lånet

Bolån är som sagt det billigaste lånet, men eftersom många inte har den möjligheten och lån utan UC inte är speciellt billiga, så tittar vi här enbart på att låna pengar med privatlån.

Belopp:
Villkor:
Välj
Visa fler lån

Billigaste lånet är inte alltid bäst

Som med allt annat så är inte billigast alltid bäst. Visst kan det kännas lockande att låna pengar till 1,5% ränta istället för 5%, men glöm inte att titta till alla aspekter.

  • Vilka andra kostnader tillkommer förutom räntan?
  • Hur lång är amorteringstiden?
  • Finns det betalningsfria månader?
  • Kan jag lösa lånet när jag vill?
  • Kostar det extra att lösa lånet i förtid?
  • Godkänner långivaren lägre kreditvärdighet?
  • Godkänner lånet betalningsanmärkningar?

Det finns många frågor att ta ställning till innan man bestämmer sig för att låna pengar och det är jätteviktigt att inte göra något förhastat beslut. Allra helst inte om du ansöker stora lånebelopp. Tänk till exempel om du vill låna 300 000 kronor alltså ett ganska stort lån utan säkerhet. Du lägger upp lånet på en amoretingstid om flera år, men känner efter ett år att du ångrar dig och vill lösa lånet. Vad kommer det att kosta i extra avgifter? Fundera lite på varför folk gärna lånar pengar utan upplysningscentralen.

Ångerrätt på lån

Lån till privatpersoner, vilka tecknas på Internet, går under distansavtalslagen. Det betyder att man har rätt att ångra sig och häva låneavtalet inom 14 dagar. Om man vill ångra sitt lån och åberopa ångerrätt så kontaktar man långivaren och betalar genast tillbaka lånet tillsammans med de kostnader och ränta som uppkommit under de dagar man haft lånet tillhanda.

De billigaste privatlån som finns i dagslånet är alla samlade hos låneförmedlare, så det bästa tipset ifall du inte själv vill filtrera och jämföra lån ovan, är att göra en ansökan hos en låneförmedlare, som t.e.x:

Genom att göra en ansökan till någon av dessa, så skickas din ansökan iväg till en central med flera banker, vilka återkommer till dig med en låneoffert ifall att du passar deras kreditmall. Genom detta tas också enbart 1 UC trots att flera banker behandlar din ansökan.

Martin Svensson
Följ
Senaste inläggen av Martin Svensson (se alla)
Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.
Back To Top